Ukens motstander: Asker Fotball

Vi har tatt en prat med Aksers sportssjef, Espen Falck, foran lørdagens møte på Ski Stadion.

- Hei Espen! Asker står i likhet med Follo FK uten seier så langt etter tre seriekamper. Men dere har også kun møtt lag som på forhånd var tippet helt i toppen. Hvordan har serieåpningen egentlig vært for Asker?

- Den har ikke vært helt som forventet, annet at vi visste det var en tøff åpning. Men vi hadde nok sett for oss å stå igjen med noen flere poeng så langt. Så ærlige skal vi være.

- Det ble observert representanter fra Asker på tribunen under Follo FK - Nybergsund. Det virker som dere tar kartlegging av motstandere seriøst?

- Ja, og det tror vi det er flere lag som gjør. Både ved å se mange kamper live, men også nå som alle kamper streames live og dekningen av den nye divisjonen er god. I tillegg har vi ambisiøse trenere, som ønsker å forberede seg selv og spillerne sine på en best mulig måte.

- Hvilke ambisjoner har Asker i årets sesong, bortsett fra det åpenbare å slå Bærum?

- Vi går på banen for å vinne hver kamp vi. Selv om vi har startet litt tungt. Men før sesongen sa vi at vi skulle være med i toppen og være et godt lag i denne avdelingen. Og det står vi fortsatt på. Og i det ligger det også at Bærum skal moses, ja!

- Tomasz Sokolowski er utvilsomt en av de største profilene i Postnord-Ligaen. Uten at dere behøver å røpe for mye, er det andre Asker-profiler publikummet i Ski kan glede seg til å se på lørdag?

- Vi har en rutinert og god keeper i Kenneth Udjus, og også spennende spillere i alle ledd på banen, så vi føler vi har en god miks av noen profiler, noen som har vært med litt og noen som kommer nedenifra og er unge og lovende. Så får Ski-publikummet selv bedømme om det er noen å notere seg litt ekstra i margen. Det har vært mange gode spillere som har gjestet Ski stadion de siste årene, og som ikke minst har spilt på Follo, så vi antar at lista for god kvalitet legges høyt.

- Avslutningsvis. Hva vet dere om Follo FK?

- Vi vet at Follo er en god klubb, som har drevet godt i mange år og som har vært tydelige i både spillerstil og spillerutvikling. Og at det rekrutteres godt i nærmlijøet på både spillermaterie, men også trenerkrefter. På mange måter er Follo og Asker litt like klubber; vi er «store» i våre lokale områder, spiller god og underholdende fotball, har vært på tilsvarende jamt nivå over flere år, og ikke minst har vi en Hans Knutsen, som god fartstid i begge klubber.

Vi takker Espen for praten, som runder av med å fortelle at Asker gleder seg til lørdag, og samtidig håper på god fotball, god stemning og godt vær. Vi ønsker Asker hjertelig velkommen til Ski Idrettspark!