Særvold gir seg etter sesongen

Hovedtrener Anders Særvold har bestemt seg for ikke å forlenge avtalen med Follo FK.

Etter to år som hovedtrener har Anders Særvold bestemt seg for at han ikke blir med videre.

- Det har vært en tøff beslutning, men de siste årene har den vanskelige situasjonen i klubben gjort at jeg har vært nødt til å bruke mer og mer tid på andre ting enn å trene laget, sier Særvold.

Startet som G19-assistent

Det siste halvannet året har han fungert som både daglig leder og A-lagstrener, i tillegg til flere andre småroller. Det har tæret på kreftene og Kråkstad-mannen ønsker seg nå en jobb hvor han kan jobbe kun med det fotballfaglige.

- Framover vil klubbens prioritet være å overleve og samtidig bygge opp en organisasjon og administrasjon. Det tror jeg det er andre som kan gjøre bedre enn meg. Da er det bedre at jeg bruker energien min et sted jeg kan konsentrere meg 100 prosent om fotball, sier han.

Særvold kom til Follo FK foran 2012-sesongen, som assistenttrener for Hugo Pereira på juniorlaget. Året etter rykket han opp som hovedtrener for juniorlaget og ble også mer og mer inkludert rundt Hans-Erik Eriksen og A-laget. Da Eriksen ga seg etter 2015-sesongen, fikk Særvold oppgaven med å føre skuta videre.

Mange gode minner

I løpet av disse to sesongene har han måttet bygge opp laget på nytt etter å ha mistet hele eller halve stallen hele tre ganger. Den første naturligvis foran 2016-sesongen der de fleste spillerne hadde forsvunnet etter nedrykket. Den andre foran årets sesong, da mange forsvant til tross for at man sikret 5. plass og beholdt plassen i PostNord-ligaen. Og den tredje nå i sommer da proffkontraktene til spillerne ble terminert og flere valgte å finne seg nye klubber.

Men til tross for mange tøffe tak, sitter Særvold også igjen med flere fine opplevelser i klubben.

- Jeg har veldig mange gode minner fra tiden i Follo FK, men det er to ting som skiller seg litt ekstra ut. Det ene er sesongen 2014, da vi feide gjennom 2. divisjon og rykket opp til OBOS. Men det øyeblikket som skiller seg mest ut, er fra 2012 da hele Follo FK, Followers og mange andre møtte opp på Kringsjå for å hjelpe oss å berge plassen i G19 Interkrets.

Særvolds tid i Follo FK:

• Spiller på G19/A-lag fram til sommeren 2001