Fant en måte å vinne på!

Etter ukas hendelser om klubbens økonomi, oppsigelse for de med profesjonelle spillerkontrakter og varsel om mulig oppbud etter sesongslutt, var det ikke utenkelig om dette kunne påvirke laget. Inngangen til Skeid-matchen var i alle fall ikke ideell, det er sikkert. Da var det imponerende å se hvordan de lyseblå denne gangen fremsto. Heltente og fulle av selvtillit fant spillerne igjen en måte å vinne på. Imponerende!

Skeid var altså motstander på Nordre Åsen kunstgress lørdag ettermiddag. Etter flere svake resultater og med en luke på fire poeng opp til trygg plass før denne serierunden, var det liten tvil om at dette var en nøkkelkamp for Follo.

Helt fra starten av kampen var det aldri noen tvil hva de lyseblå kom for å gjøre. Spillerne var knapt til å kjenne igjen, med innsats, aggressivitet og et åpenbart ønske om å vinne dueller. Det ble skapt flere gode sjanser i det første kvarteret og det kunne fort kommet et mål i denne perioden.

Skeid hadde fikk likevel den største sjansen, da de etter ca 20 minutter hadde et skudd i tverrliggeren og ned på streken. Men 33 minutter ut i kampen var det omsider Follo sin tur til å score først. Julius Friberg Skaug presset keeper, og ballen havnet deretter hos Imad Ouhadou som scoret sikkert.

Rett etter pause utliknet Skeid på straffe, uten at det påvirket bortelaget nevneverdig. Follo fortsatte å trille ball og lete etter åpninger for å skape målsjanser. Da var det ekstra fornøyelig å se at Henrik Udahl kunne score på et langskudd. Fra omtrent kanten av 16-meteren dundret han ballen i mål.

Det ble noen spennende minutter det siste kvarteret, men Skeid kom bare til noen halvsjanser. Den største fikk de på overtid, men keeper Skjærstein var med på notene i trengselen i feltet etter en dødball.

Alt i alt var det en fortjent seier. Skeid hadde sine farligheter og det var jevnt i sjansestatistikken, men de kom altså til kort mot det heltente Follo-laget.

Kampen vil også bli husket for hvordan spillerne feiret målene og til slutt seieren med de fremmøtte supporterne på Nordre Åsen. Det bringer tilbake gode følelser i oss!

Follo gikk dermed opp på 12. plass og kom i kontakt med Nybergsund IL Trysil, som kun er ett poeng foran på den siste plassen over streken.

Foto: Stig E. Persson, ØB

Neste kamp er borte mot KFUM Oslo lørdag 1. juli kl. 16. Møt opp!

• Skeid - Follo FK 1-2 (0-1)

• Mål: 0-1 Imad Ouhadou(33), 1-1 Skeid, straffe (52), 1-2 Henrik Udahl (73)

• Follo: Knut-André Søyland Skjærstein – Sivert Strangstad, Rune Gravdal, Thomas Rømo Lillo, Oskar Martinus Hansen – Tobias Løken Asbjørnsen, Tore André Sørås, Imad Ouhadou (88.: Babatunde Michael Omoijuanfo), Øystein Vestvatn – Henrik Udahl (90.: Ismail Saif Gul), Julius Friberg Skaug (76.: Simen Vedvik).