Sørås nær overgang til ny klubb

Vi har tidligere nevnt at Tore André Sørås ikke har signert ny avtale med Follo. Det har ligget i kortene at han ønsket å forsøke seg et annet sted. I sommerpausen har Sørås vært på prøvespill hos klubber både fra Eliteserien og OBOS-ligaen!

Det ser altså ut til at Follo FKs for tiden mest talentfulle spiller, Tore André Sørås er på vei til en ny klubb. Tore André har gått gradene raskt og er nå svært nære å inngå sin første proffkontrakt og spill på et av de to øverste nivåene i norsk fotball.

Klar for å gå videre
Det tok ikke lang tid fra Sørås hadde sitt siste spark på ballen i Follo sin bortekamp mot KFUM Oslo, til han var klar for å forsøke seg andre steder. Flere klubber i Eliteserien og OBOS-ligaen hadde allerede meldt sin interesse, så det var bare å pakke skoene ned i bagen og ta en rundreise for å vise fram egne ferdigheter.

Ønsker å spille
Vi har forstått det slik på Sørås at han primært ønsker å gå til en klubb hvor han har størst sjanse for å komme inn i en startellever. I den grad dette medfører riktighet, kan det være OBOS-ligaen blir neste stoppested for talentet fra Kolbotn, selv om et eventuelt tilbud fra en klubb i Eliteserien garantert vil være vanskelig å si nei til.

Rogalands Avis har Tore André Sørås som en av sine toppsaker tirsdag ettermiddag: LES HER

Har allerede besøkt Viking
Allerede forrige uke var Sørås på prøvespill i Stavanger. Viking er en av flere storklubber som har vist sin interesse for vår bestemann. Spørsmålet var om Viking ville ha en mer langsiktig plan og at det derfor kunne ta lenger tid å få debut. Det viser det seg at Viking ble såpass imponert over det de så og allerede nå vurderer han som aktuell til høstens kamper. Hvis dette stemmer og ingen andre klubber melder seg på i kampen, er det ikke umulig at Sørås blir Viking-spiller innen kort tid.

Et steg nærmere drømmen
I et intervju med oss i januar 2016 snakket Sørås om sin fortid i Kolbotn, hvordan treningshverdagen hans var og drømmen om å kunne leve av fotballen.

Etter mange fine år som barne- og ungdomsspiller i Kolbotn, var Follo et naturlig valg da Sørås skulle ta et nytt steg i karrieren. Han kom til oss i slutten av 2013 og spilte sånn sett sin første sesong året etter, da som G16-spiller. I Follo var alt mer profesjonelt drevet og det sportslig nivået var høyere på junior og seniornivå, sa han den gang.

Bortsett fra skole og fotball besto hverdagene av ikke så veldig mye mer enn å spise, hvile og sove. Han hadde noe mer tid til å være sammen med kompiser i helgene.

Vi spurte hvilke ambisjoner han hadde med fotballen på sikt: Jeg vil først og fremst utvikle meg i Follo, og deretter ta stegene mot Tippeligaen. Min drøm er å kunne leve av å spille fotball, repliserte han.

Tore André Sørås har mange av de kvalitetene som skal til for å kunne ha fotballen som levebrød.